نپال

نپال به خاطر رشته‌ کوه های هیمالیا و آناپورنا، کوه اورست، دره‌های عمیق، حیات وحش بی نظیر، رودخانه ها و دریاچه های بسیار زیبا، چشم‌انداز های خارق العاده ، معابد و دیدنی های بسیار زیاد، ماجراجویی های مختص به خود، شهرهای قرون وسطایی (پاتان، باکتاپور، کاتماندو، لومبینی) تاریخ ، جغرافیا، فرهنگ غنی، زادگاه لرد بودا  و مردمان بسیار مهمان نوازش شناخته شده است. این کشور با مساحت 140 هزار و 797 کیلومترمربع در جنوب آسیا واقع شده است.

پرچم نپال

پرچم نپال

پرچم نپال برای اولین بار در ۱۶ دسامبر ۱۹۶۲ با تشکیل دولت جدید مشروطه به تصویب رسید و به رسمیت شناخته شد. این پرچم به عنوان پرچم ملی شناخته می‌شود و همچنین دارای تناسب ۵:۴ می‌باشد.  شکل اصلی این پرچم به صورت دو مثلث روی هم قرار دارد. کشور نپال داری تنها پرچم غیر مستطیل دنیاست. پرچم نپال از دو پرچمی که طی قرون گذشته سنبل اقوام مختلف در این کشور بوده است تشکیل شده است.

جهت آشنایی بیشتر با پرچم نپال روی لینک کلیک کنید.

تاریخ نپال

سرنگونی سلطنت نپال

تاریخ نپال و فرهنگ آن بیشتر ساخته شده از سنتهای نوار، جامعه بومی نپال(که امروزه معمولاً در کاتماندو ساکن می باشند) است. این افسانه های مختلف معمولاً نسخه های بودایی و هندوی برهمنی هستند. 

تاریخ دوره میانه نپال به گوپالاس ها و ماهیشاپالاس ها اشاره می کند که گمان می رود نخستین فرمانروایان با پایتختی در ماتاتیرتا، گوشه جنوب غربی دره کاتماندو بوده اند.

تاریخ دوره مدرن نپال را می توان از زمان رسیدن پریتوی نارایان شاه، به قدرت دانست. پادشاه جاه طلب گرخا به نام پریتوی نارایان شاه مأموریتی فاتحانه را آغاز کرد که منجر به شکست همه پادشاهی های دره شد.

تاریخ معاصر نپال پس از یک دوره طولانی خشونت و مذاکرات آشفته با یک شورش قوی مائوئیست، و از بین رفتن سلطنت مشروطه، سلطنت منحل شد و نپال یک جمهوری دموکراتیک اعلام شد. قانون اساسی موقت جای خود را به قانون اساسی جدید داد.

جهت آشنایی بیشتر با تاریخ نپال روی لینک کلیک کنید.

جغرافیای نپال

نپال

جغرافیای نپال شامل برخی از ناهموارترین و دشوارترین مناطق کوهستانی در جهان است. و به واسطه کوه های بسیار دارای رودخانه های پرخروش بسیاری نیز می باشد.

چهار کمربند اصلی جغرافیای نپال:

  1.  تارای، زمینی های پست، هموار و حاصلخیز در مجاورت مرز هند.
  2. کوهپایه‌های جنگلی چوریا و منطقه تارای داخلی، که از دشت تارای تا رشته ناهموار مهابهارات بالا می‌رود.
  3. منطقه میان کوه بین رشته کوه مهابهارات و هیمالیاهای بزرگ.
  4. رشته کوه بزرگ هیمالیا، که تا بیش از 29000 فوت (حدود 8850 متر) امتداد یافته است. 

جهت آشنایی بیشتر با جغرافیای نپال  روی لینک کلیک کنید.

مردمان نپال

مردمان نپال

مردمان نپال (نپالی ها) به مردمی قابل اعتماد و انعطاف پذیر که می توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، شهرت دارند. اغلب صبر و آرامش از خود نشان می‌دهند و عموماً مردمی بیش از حد نمایشی نیستند. بسیاری از ادیان و قومیت های مختلف به طور کاملاً هماهنگ همزیستی بسیار مسالمت آمیز دارند.  ارزش ها و ایده های جدید در پرتو نظم سیاسی دموکراتیک نوظهور این کشور به عموم مردم معرفی می شوند.

 
نپالی هابه طور کلی عمیقاً به شهروندی، کشور و فرهنگ خود وفادار هستند. آنها بسیار مفتخرند که کشورشان هرگز مستعمره نشده است و این را به عنوان یک واقعیت و  تمایز کلیدی بین خود و هند می دانند. گورخاها (کماندو های نپالی) به خاطر نقش خود در این زمینه مورد تحسین قرار می گیرند. 

جهت آشنایی بیشتر با مردمان نپال روی لینک کلیک کنید.

فرهنگ نپال

فرهنگ در نپال بسیار غنی و متمایز است. میراث فرهنگی نپال در طول قرن ها تکامل یافته است. این میراث چند بعدی، تنوع گروه های قومی، قبیله ای و اجتماعی نپال را در بر می گیرد و در موسیقی؛ رقص؛ هنر و صنایع دستی؛ افسانه های عامیانه؛ زبان و ادبیات؛ فلسفه و دین؛ جشنواره ها و جشن ها؛ غذاها و نوشیدنی ها تجلی می یابد.

افکار فلسفی نپال با اخلاق و سنت های فلسفی هندو و بودایی عجین شده است، 

 نپالی‌ها می‌توانند در رفتار خود کاملاً محتاط باشند و مطابق با آنچه که در این دستورالعمل‌های فرهنگی رفتار مناسب تلقی می‌شود، متواضعانه عمل کنند.
جهت آشنایی بیشتر با فرهنگ نپال روی لینک کلیک کنید.

مذهب در نپال

مذهب در نپال طیف گسترده ای از گروه ها و عقاید را در بر می گیرد. دو دین هندوئیسم و ​​بودیسم بیشترین تعداد پیروان را دارد. البته این امر قابل درک است چراکه لرد بودا در کشور نپال و شهر لومبینی چشم به جهان گشود. همچنین یکی از مهمترین و بزرگترین معابد هندوییسم در جهان معبد پاشوپاتینات است که در شهر کاتماندو واقع گردیده است. 

اگرچه سلطنت قدرت استبدادی خود را (شورش مائوئیست هاسلطنت مشروطهسرنگونی سلطنتقانون اساسی موقتقانون اساسی اصلیجمهوری سکولار) از دست داده است؛ اما هنوز برخی از نپالی ها ممکن است پادشاه نپال را تجسم خدای هندو، الهه ویشنو بدانند.

قانون اساسی نپال آزادی مذهب را نیز تضمین می کند. تغییر اجباری از هندوئیسم به ادیان دیگر خلاف قانون است، به ویژه زمانی که از پول و رشوه به عنوان انگیزه مستقیم یا غیرمستقیم برای تغییر دین استفاده می شود. 

جهت آشنایی بیشتر با مذهب در نپال روی لینک کلیک کنید.

زبان نپالی

زبان نپالی

زبان نپالی زبان اصلی و رسمی کشور نپال است که به آن گورکا، گورکالی، گورخالی یا خاسکورا نیز گفته می شود. زبان نپالی یک زبان بسیار آمیخته با ترتیب کلمات نسبتاً آزاد است و چینش غالب ترتیب فاعل- مفعول- فعل است.

نام اولیه زبان نپالی خاس کورا بود، به معنای زبان یا گفتار مردم خس، که از نسل خاساهای باستانی مهابهاراتا بود. پس از اتحاد نپال به رهبری پریتوی نارایان شاه، زبان نپالی به عنوان گوراخا بهاش (زبان گورخها) شناخته شد. زیرا گورخاس به آن صحبت می کرد. اصطلاح “نپالی” برگرفته از واژه نپال به طور رسمی توسط دولت نپال در سال 1933 پذیرفته شد.

جهت آشنایی بیشتر با زبان نپالی روی لینک کلیک کنید.

زبان نپالی

زبان نپالی

زبان نپالی زبان اصلی و رسمی کشور نپال است که به آن گورکا، گورکالی، گورخالی یا خاسکورا نیز گفته می شود. زبان نپالی یک زبان بسیار آمیخته با ترتیب کلمات نسبتاً آزاد است و چینش غالب ترتیب فاعل- مفعول- فعل است.

نام اولیه زبان نپالی خاس کورا بود، به معنای زبان یا گفتار مردم خس، که از نسل خاساهای باستانی مهابهاراتا بود. پس از اتحاد نپال به رهبری پریتوی نارایان شاه، زبان نپالی به عنوان گوراخا بهاش (زبان گورخها) شناخته شد. زیرا گورخاس به آن صحبت می کرد. اصطلاح “نپالی” برگرفته از واژه نپال به طور رسمی توسط دولت نپال در سال 1933 پذیرفته شد.

جهت آشنایی بیشتر با زبان نپالی روی لینک کلیک کنید.

رودخانه ها و دریاچه های نپال

مطبوعات و رسانه های جمعی

انواع ویزا

ماجراجویی

دیدنی ها

تورها

 

تقویم تعطیلات 

جشنواره ها و آیین ها در جامعه نپالی بسیار مهم هستند. جدای از اهمیت ملی یا مذهبی، آنها به عنوان راه هایی برای متحد کردن اعضای خانواده که در خارج از کشور کار می کنند و در کل جوامع به کار می روند. بسیاری از تاریخ های مهم هندو و بودایی از تقویم قمری پیروی می کنند و بنا بر این تاریخ آنها در تقویم میلادی سال به سال متفاوت است.
 

تعطیلات عمومی ملی

  • روز یادبود شهدا – بین 23 تا 29 ژانویه
  • روز دموکراسی (Rashtriya Prajatantra Dibas) – 19 فوریه
  • روز جهانی زن (ناری دیباس) – 8 مارس
  • سال نو نپالی – بین 11 و 15 آوریل
  • Loktantra Diwas  آپریل24
  • روز کارگر (Majdoor Diwas) – 1 مه
  • روز جمهوری (Ganatantra Diwas) – 28 مه
  • روز قانون اساسی – 20 سپتامبر
  • Maghe Sankranti (Maghi Parwa) – هر سال متفاوت است.
  • سال نو تامانگ (Sonam Losar) – هر سال متفاوت است.
  • سال نو پادشاه (گیالپو لوسار) – هر سال متفاوت است.
  • سال نو گورونگ (تامو لوسار) – هر سال متفاوت است.
  • سال نو نواری (Nhu Danya Bhituna) – هر سال متفاوت است.
  •  

تعطیلات عمومی هندو

  • ماها شیواراتری– هر سال متفاوت است.
  • رام نوامی – هر سال متفاوت است.
  • جانای پورنیما/راکشیا باندان – هر سال متفاوت است.
  • شری کریشنا جانماستامی/گاورا پاربا – هر سال متفاوت است.
  • Ghatasthapana – هر سال متفاوت است.
  • جشنواره داشاین – جشنواره 5 روزه، هر سال متفاوت است
  • Kojagrat Purnima – هر سال متفاوت است.
  • جشنواره تیهار – جشنواره 3 روزه، هر سال متفاوت است.
  • Chhat Parwa – هر سال متفاوت است.

تعطیلات عمومی بودایی

  • تولد بودا (Buddha Jayanti/Vesak) – هر سال متفاوت است.