فرهنگ در نپال

فرهنگ در نپال بسیار غنی و متمایز است. میراث فرهنگی نپال در طول قرن ها تکامل یافته است. این میراث چند بعدی، تنوع گروه های قومی، قبیله ای و اجتماعی نپال را در بر می گیرد و در موسیقی؛ رقص؛ هنر و صنایع دستی؛ افسانه های عامیانه؛ زبان و ادبیات؛ فلسفه و دین؛ جشنواره ها و جشن ها؛ غذاها و نوشیدنی ها تجلی می یابد. سنت های هندو و بودایی در نپال به بیش از دو هزار سال پیش برمی گردد. در لومبینی، بودا متولد شد و معبد پاشوپاتینات، کاتماندو، معبد قدیمی و معروف شیوا هندوها است. نپال چندین معبد دیگر و صومعه بودایی و همچنین مکان های عبادت سایر گروه های مذهبی دارد. به طور سنتی، افکار فلسفی نپال با اخلاق و سنت های فلسفی هندو و بودایی عجین شده است، سنت های قدیمی ریشه عمیقی در نپال دارند.
تقریباً هر عمل، شی، شغل یا شخصی را می توان به ویژه «خالص» یا «نجس» طبقه بندی کرد. این امر متأثر از ارزش ها و باورهای دینی و همچنین ایده های فرهنگی است. نپالی‌ها می‌توانند در رفتار خود کاملاً محتاط باشند و مطابق با آنچه که در این دستورالعمل‌های فرهنگی رفتار مناسب تلقی می‌شود، متواضعانه عمل کنند.

تقدیرگرایی

اهمیت اساسی مذهب در زندگی بسیاری از نپالی ها بر رویکرد آنها در حل مشکلات تأثیر می گذارد. معمولاً افراد با این تصور که علت مشکلات نتیجه کار خدا یا روح است، نگرش تقدیرگرایانه دارند. به عنوان مثال، گاهی اوقات تصور می شود که جادوگران عامل بدشانسی هستند. اما این تقدیرگرایی لزوماً به این معنا نیست که مردم منفعل هستند و منتظر هستند تا اتفاقات به خواست خدا رخ دهد.
نپالی‌ها معمولاً تا جایی که دیگر نمی‌توانند انجام دهند بسیار سخت کار می‌کنند – از آنجا به بعد «آنچه خواهد بود خواهد بود». جبرگرایی بدین معناست که به عنوان مثال، سلامتی بد معمولاً ناشی از کارمای بد است.  به عنوان مثال در زبان فارسی می گوییم، هرچه بکاری، درو خواهی کرد. به همین ترتیب در نپال در صورت وقوع اتفاقات ناخوشایند آن را به کارمای همان شخص مربوط می دانند.

سلسله مراتب اجتماعی

سلسله مراتب اجتماعی
سلسله مراتب اجتماعی در فرهنگ نپالی کاملاً شناخته شده است. در فرهنگ نپالی تفاوت آشکاری در سلسله مراتب اجتماعی بین فقیرترین و قدرتمندترین افراد جامعه وجود دارد. مردم عمدتاً این تفاوت‌ها در موقعیت اجتماعی را به عنوان نظم طبیعی می‌پذیرند و به کسانی که سلسله مراتب اجتماعی بالاتری دارند یا از نظر آن‌ها شهرت بالایی دارند، احترام می‌کنند. جهت آشنایی بیشتر با سلسله مراتب اجتماعی می توانید روی لینک کلیک کنید.

دانستنی های فرهنگی نپال – باید ها و نباید های اجتماعی

دانستنی های فرهنگی نپال
دانستنی های فرهنگی نپال، تنوع آداب، رسوم و ارزش ها بین مناطق به این معنی است که نپال را نمی توان به طور کلی تعمیم داد. با این حال، معمولاً می توان مشاهده کرد که هر چه یک جامعه دورتر قرار گیرد، شیوه های فرهنگی آن ها سنتی تر خواهد بود. در همین حال، مناطقی که به آموزش بهتر دسترسی دارند احتمالاً از برخی جنبه‌های آداب و رسوم اجتماعی سنتی فاصله گرفته‌اند. جهت آشنایی بیشتر با دانستنی های فرهنگی نپال- باید ها و نباید های اجتماعی در طول سفر و تورهای نپال روی لینک کنید.

فرهنگ جمع گرایی

فرهنگ جمع گرایی در نپال
با توجه به فرهنگ جمع گرایی در نپال بیشتر دوستی ها برای مردم نپال اهمیت و ماهیت قوی دارند. با آنها کاملاً جدی برخورد می شود و معمولاً روابط سطحی نیستند که به سرعت می آیند و می روند. مردم نپال برای ملاقات با یکدیگر مشتاق می باشند. هنگامی که رشد یک دوستی آغاز می شود، انتظار وفاداری و قابل اعتماد بودن نیز افزایش می یابد.
 به طور کلی، وقتی نپالی‌ها کاری را با همراهی دوستان و خانواده خود انجام می‌دهند احساس راحتی بیشتری می‌کنند. آنها عاشق آشنایی، دوستی و معاشرت هستند.
جهت آشنایی بیشتر با فرهنگ جمع گرایی در نپال روی لینک کنید.

فرهنگ کار در نپال

فرهنگ کار در نپال بسیار سلسله مراتبی و رسمی است. مردم با لباس سنتی محلی در محل کار دیده می شدند. با این حال، لباس های غربی، کت و شلوار و کراوات نیز رایج است. بیشتر ارتباطات و احوالپرسی ها به زبانی بسیار رسمی مطرح می شود.  در فرهنگ نپال هم احوالپرسی سنتی و هم دست دادن در محیط های تجاری رایج هستند. اگر با شرکای تجاری دست می دهید، از دست دادن محکم بپرهیزید. این امر را در فرهنگ نپالی می توان تهاجمی دانست. (رجوع شود به مقاله دانستنی های فرهنگی نپال – باید ها و نبایدهای اجتماعی)
هنگامی که هر دو طرف بر سر قیمت و شرایط خاصی توافق کردند، برای مذاکره بیشتر با قیمت پایین تر فشار نیاورید. نپالی‌ها می‌توانند در نحوه مذاکره کاملاً ساده‌ و صادق باشند. تقلب و فریب دادن در فرهنگ نپالی خیلی رایج نیست.
جهت آشنایی بیشتر با فرهنگ کار در نپال،سیستم بوروکراتیک،بایدها و نبایدها، روی لینک کلیک کنید.

آداب معاشرت در نپال

معاشرت در نپال در فرهنگ آداب معاشرت در نپال انتظار می رود که ابتدا به بزرگ ترین یا مسن ترین فرد سلام شود. اشیاء را باید فقط با دست راست یا هر دو دست عرضه و دریافت کرد. دست چپ ‘نجس’ در نظر گرفته می شود و برای انجام فعالیت های دیگر مانند تمیز کردن محفوظ است. استفاده از دست چپ هنگام برقراری ارتباط با کسی بی احترامی تلقی می شود. تمام حرکات نیز باید در درجه اول با دست راست انجام شود. گام برداشتن از روی پای کسی عمیقاً بی احترامی تلقی می شود. اگر کسی وسیله یی را از پله‌ها بالا می‌آورد، تا زمانی که از کنار شما رد نشده است از پله‌ها پایین نیایید، زیرا به طور مشابه به عنوان قدم گذاشتن روی کالا تلقی می‌شود. از رد شدن از بالای پاهای شخصی که پای خود را دراز کرده است خودداری کنید. جهت آشنایی بیشتر با نکات فرهنگی هنگام معاشرت در نپال به مقاله مربوطه رجوع نمایید.

آداب گفتگو در نپال

گفتگو در نپال
 گفتگو در نپال عموماً غیرمستقیم است تا از رویارویی یا توهین اجتناب شود. مکالمات معمولا طولانی هستند، زیرا افراد تمایل دارند به شکلی صحبت کنند که با ظرافت بیشتری به هدف خود برسند. این سبک گفتار را باید با صبر و حوصله گرفت. نپالی‌ها ممکن است یک چیز را به روش‌های مختلف بیان کنند و در حین تکرار، جزئیات بیشتری را اضافه کنند.
توصیه می شود برای ترسیم معنا در گفتگو در نپال به نکات ظریف توجه کنید. به عنوان مثال، عدم وجود یک پاسخ می تواند بیش از آنچه در واقع گفته می شود منعکس کند. انتظار داشته باشید که معنای زیادی از طریق زبان بدن و حالت چهره منتقل شود. ارتباط مستقیم برای روابط با سطح اعتماد بالا یا برای موقعیت‌های حیاتی محفوظ است.
جهت آشنایی بیشتر با نحوه ارتباط و گفتگو در نپال، به مقاله مربوطه رجوع نمایید. آداب مهمانی در نپال آداب مهمانی در نپال بسیار محترمانه است. مهمان‌نواز بودن در نپال یک ویژگی بسیار مهم است و مهمان بودن را نباید خیلی معمولی دید. از آنجایی که میزبانی یک افتخار است، مردم به طور مرتب دعوت می شوند تا با شخصی در خانه یا مغازه خود چای بخورند. ضرب المثل رایج نپالی نشان دهنده رویکرد سخاوتمندانه میزبانی در این کشور است: ‘مهمانان خدای ما هستند.’ جهت آشنایی بیشتر با آداب مهمانی در نپال  به مقاله مربوطه رجوع نمایید.

آداب غذا در نپال

آداب غذا در نپال آداب غذا در نپال بسیار جالب و همینطور دارای نکات بسیار ظریفی است. برای درک مردم نپال و فرهنگ نپالی هیچ راهی بهتر از درک و فهم آداب غذا در نپال وجود ندارد. نپال یک سبک آشپزی متمایز ندارد. با این حال، عادات غذایی بسته به منطقه متفاوت است. غذاهای نپالی تحت تأثیر سبک های پخت هندی و تبتی قرار گرفته است. طعم اصیل نپالی در غذاهای نیواری و تاکالی یافت می شود که در تعداد زیادی از غذاخوری ها در سراسر نپال موجود است. در میان گزینه های بسیاری از دیدنی های نپال ، غذاهای نپالی را می توان بهشتی برای گردشگری آشپزی در نظر گرفت. موقعیت چند قومیتی و چند فرهنگی نپال انتخاب نامحدودی از غذاها را بر اساس منطقه، مذهب، قومیت، فرهنگ، جشنواره ها، محیط و شرایط آب و هوایی متنوع ارائه می دهد. جهت آشنایی بیشتر با آداب غذا در نپال و بایدها و نبایدهای فرهنگی هنگام غذا خوردن به مقاله مربوطه رجوع نمایید.

جایگاه و نقش زنان در نپال

زنان در نپال
زنان در نپال دارای یک وجه بت سازی سنتی از خلوص و قدرت را دارند. بانوان اغلب از نظر مذهبی به عنوان الهه های قوی با تأکید بر فضیلت آنها (نظافت و باکره بودن) به تصویر کشیده می شوند.
خانم ها اغلب به عنوان مراقبان جامعه تلقی می شوند. در مناطق شهری (مانند کاتماندو، چیتوان، پخارا، پاتان، باکتاپور و لومبینی) به طور فزاینده‌ای به نیروی کار می‌پیوندند، در حالی که زنان در مناطق روستایی به کشاورزی مشغول هستند. همچنین به نظر می رسد تعهدی از طرف دولت در بسیاری از سطوح به افزایش برابری و اعتلای زنان و دختران وجود دارد.
جهت آشنایی بیشتر با جایگاه فرهنگی اجتماعی زنان در نپال به مقاله مربوطه رجوع نمایید.

ازدواج در نپال

ازدواج در نپال ازدواج در نپال زمان بسیار زیادی را طلب می کند. خواستگاری در نپال اغلب چندین سال طول می کشد. ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا یک زوج نامزدی را قطعی کنند و خانواده ها به توافق برسند و اجازه ازدواج در نپال را به آن ها بدهند. هم ازدواج های ترتیب داده شده و هم ازدواج های «عشقی» در نپال رایج هستند. به طور سنتی، خواستگار و والدینش به خانه یک دختر می‌آیند و در مورد ازدواج احتمالی با والدین او صحبت می‌کنند. مراسم ازدواج عموماً بسیار مجلل است و روزهای زیادی با صدها مهمان به طول می انجامد. جهت آشنایی بیشتر با فرهنگ ازدواج در نپال ( ویزای ازدواج) به مقاله مربوطه رجوع نمایید.

جایگاه، نقش و مفهوم خانواده در نپال

خانواده در نپال
خانواده برای اکثر نپالی ها، به شبکه گسترده ای از روابط اشاره دارد. خانواده در نپال اغلب متشکل از اعضای بسیاری از نسل های مختلف هستند. روابط معمولاً از طریق طایفه مرد (پتری خطی) به هم متصل می شوند. به طور سنتی، الگوی زندگی این است که زنان در زمان ازدواج به محل زندگی شوهرشان نقل مکان می‌کنند.
جهت آشنایی بیشتر با جایگاه، نقش و مفهوم خانواده در نپال به مقاله مربوطه رجوع نمایید.