مذهب در نپال

مذهب در نپال طیف گسترده ای از گروه ها و عقاید را در بر می گیرد. دو دین هندوئیسم و ​​بودیسم بیشترین تعداد پیروان را دارد. البته این امر قابل درک است چراکه لرد بودا در کشور نپال و شهر لومبینی چشم به جهان گشود. از این رو شهر لومبینی را می توان قبله گاه بوداییان سراسر جهان دانست.

 

کوماری ایزدبانوی زنده
الهه کوماری، الهه یی مقدس در باور هندوها – (جهت آشنایی بیشتر با دلیل پیدایش الهه کوماری رجوع شود به مقاله معبد تالجو)
همچنین یکی از مهمترین و بزرگترین معابد هندوییسم در جهان معبد پاشوپاتینات است که در شهر کاتماندو واقع گردیده است. این معبد سالیانه میزبان میلیون ها پیرو آیین هندو می باشد و مراسم های بسیاری در آنجا برگزار می گردد. از مهمترین مراسم ها می توان به جشنواره ماها شیواراتری اشاره نمود.
بعد از کشور هند، نپال خانه بیشترین تعداد پیروان آیین هندوها در جهان است.
معنویت برای مردم و جامعه نپال دارای محوریت است. در سال 2014، یک نظرسنجی نشان داد که 93 درصد از پاسخ دهندگان نپالی مذهب را برای زندگی روزمره خود مهم می دانند. میراث فرهنگی نپال عمیقاً تحت تأثیر مذهب است. به عنوان مثال، لرد بودا در لومبینی متولد شد.  اگرچه سلطنت قدرت استبدادی خود را (شورش مائوئیست هاسلطنت مشروطهسرنگونی سلطنتقانون اساسی موقتقانون اساسی اصلیجمهوری سکولار) از دست داده است؛ اما هنوز برخی از نپالی ها ممکن است پادشاه نپال را تجسم خدای هندو، الهه ویشنو بدانند.

سرشماری مذهبی سال 2011

در سرشماری که درکشور نپال در سال 2011 به غمل آمد نتایج به شرح ذیل بود.
  • 81.3٪ از جمعیت هندو و 9٪ بودایی معرفی شدند.
  • این سرشماری همچنین گروه های قابل توجهی از مسلمانان (4.4٪)  و مسیحیان (1.4٪) را شناسایی کرد.
  • هندوئیسم عموماً توسط قومیت های هندو آریایی دنبال می شود و در سراسر کشور گسترده است.
  • بودیسم بیشتر در مناطقی متمرکز است که تأثیرات فرهنگی تبتی غالب است و عمدتاً توسط اقوام تبتی-برمن در شمال و در مرکز دنبال می شود.

تعدد مذاهب در نپال

نپال مانند کشورهای همسایه خود شاهد درگیری های بین مذهبی بزرگی نبوده است. قضاوت کمی از نظر مذهب در نپال وجود دارد. در عوض، اشتراکات زیادی بین ادیان هندوئیسم و ​​بودیسم وجود داشته است. بسیاری از مردم ممکن است به عنوان ادغام این دو ایمان شناخته شوند زیرا ایده های مشابهی در مورد تولد مجدد (سامسارا) و علیت (کارما) دارند.
پیروان هر دو مذهب از نظر تاریخی به عبادت در معابد یکدیگر و جشن گرفتن جشن‌های یکدیگر معروف هستند. به این ترتیب، علیرغم داشتن یک اکثریت مشخص هندو، احساس غالب احترام متقابل در سرتاسر نپال در رابطه با ارادت افراد دیگر به ایمان و نظام اعتقادی آنها وجود دارد. این نگرش پذیرش تا حد زیادی به احترام به ارزش ها و سنت های فرهنگ های دیگر در میان جوامع نپالی است.

مذهب در قانون اساسی نپال

مذهب در نپال طیف گسترده ای از گروه ها و عقاید را در بر می گیرد. نپال یک کشور چند فرهنگی، چند قومیتی، چند زبانه و چند مذهبی از طریق دموکراسی است.

بعد از سقوط سلطنت نپال و تشکیل دموکراسی اداره کشور در مسیر برابری، برادری، آزادی، عدالت و اختیار ،کشور نپال حکومت خود را به عنوان یک ‘دولت سکولار’ اعلام کرد.

پنج شرط اصلی سکولاریسم در نپال به شرح زیر است.

  1.  «آزادي مذهبي و فرهنگي، با حمايت از دين و فرهنگ كه از قديم الايام مرسوم بوده است.»
  2. تبلیغ دیگر ادیان غیرقانونی باقی می ماند.
  3. منتقدان می گویند که قانون اساسی در انتقال حقوق شهروندی علیه زنان تبعیض قائل است و سیاست شهروندی در جریان تدوین قانون اساسی به شدت مورد بحث قرار گرفت.
  4. رفتار متفاوت دولت و دادگاه با افراد به دلیل گرایشات جنسی یا هویت جنسی، خلاف قانون است. قانون اساسی نپال الهام بخش آسیا و فراتر از جهان بوده است.
  5. رودودندرون گل ملی است و گاو که در هندوئیسم حیوان مقدسی است حیوان ملی است. به همین دلیل، ذبح گاو در نپال غیرقانونی است.

سکولاریسم در نپال

کشور نپال یک ملت سکولار است. سکولاریسم در نپال بر اساس قانون اساسی به عنوان “آزادی مذهبی و فرهنگی، همراه با حمایت از دین و فرهنگ که از زمان های بسیار قدیم منتقل شده است” تعریف شده است.

یعنی دولت ایالتی موظف است از دین هندو حمایت و تقویت کند و در عین حال آزادی «مذهبی» و «فرهنگی» را در سراسر کشور به عنوان حقوق اساسی حفظ کند.

قانون اساسی نپال آزادی مذهب را نیز تضمین می کند. تغییر اجباری از هندوئیسم به ادیان دیگر خلاف قانون است، به ویژه زمانی که از پول و رشوه به عنوان انگیزه مستقیم یا غیرمستقیم برای تغییر دین استفاده می شود. با این حال، هر کسی می تواند به تنهایی دین خود را تغییر دهد. ملی گرایان گاهی به سکولاریسم اعتراض کرده اند و بسیاری از شهروندان مایل هستند نپال را یک کشور هندو-دمکراتیک ببینند.

error: لطفا مقاله را به اشتراک بگذارید.