مردمان نپال
مردمان نپال (نپالی ها) به مردمی قابل اعتماد و انعطاف پذیر که می توانند در شرایط سخت مقاومت کنند، شهرت دارند. این امر در زلزله ویرانگر 2015 به اثبات جهانیان رسید. مردمان نپال (نپالی ها) اغلب صبر و آرامش از خود نشان میدهند و عموماً مردمی بیش از حد نمایشی نیستند. بسیاری از ادیان و قومیت های مختلف به طور کاملاً هماهنگ همزیستی بسیار مسالمت آمیز دارند. بیشتر فرهنگ نپال عمیقاً غرق در سنت و مذهب است. با این حال، ارزش ها و ایده های جدید در پرتو نظم سیاسی دموکراتیک نوظهور این کشور به عموم مردم معرفی می شوند.
مردمان نپال (نپالی ها) به طور کلی عمیقاً به شهروندی، کشور و فرهنگ خود وفادار هستند. آنها بسیار مفتخرند که کشورشان هرگز مستعمره نشده است و این را به عنوان یک واقعیت و تمایز کلیدی بین خود و هند می دانند. گورخاها (کماندو های نپالی) به خاطر نقش خود در این زمینه مورد تحسین قرار می گیرند. مردمان نپال (نپالی ها) ارزش و زیبایی سرزمین خود را درک می کنند. با این حال، مردم در مورد فقر گسترده و سوء مدیریت کشورشان احساس غم و اندوه دارند. در واقع، فقر یک موضوع اجتماعی غیرقابل انکار است.
گروه های قومی نپال
مهاجرت های گسترده گروه های آسیایی از تبت و مردم هندوآریایی در نپال همراه بود. به همین خاطر الگوی زبانی، قومی و مذهبی متنوعی را در این کشور ایجاد کرده است. آنهایی که نسب هند و آریایی دارند به ویژه پهلوی ها (از جمله چهتری، برهمن-هیل و غیره)، قرن ها در نپال از اعتبار زیادی برخوردار بوده اند و خانواده های حاکم از پیشینه هندوآریایی و هندو بوده اند.
بیشتر گروههای نپالی – تامانگ، رای، لیمبو، بوتیا (شامل شرپا) و سانوار – در شمال و شرق زندگی میکنند در حالی که ماگار و گورونگ در غرب مرکزی نپال زندگی میکنند. اکثریت گروه های معروف گورکا در ارتش بریتانیا از گروه های ماگار، گورونگ و رای آمده اند. گروه سومی از گروههای قومی، که شامل نوارها و تاروها می باشند، گمان میرود که قبل از مهاجرت تبتیها و هندوآریاییها در نپال ساکن شدهاند.
نوارها از نفوذ قابل توجهی در نپال، به ویژه در کاتماندو برخوردارند. شرپاها سالها قبل از تبت به نپال مهاجرت نموده اند و بیشتر در مرزها ی شمالی نپال ساکن می باشند. شرپاها در ارتفاع بالای 4000 متر ساکن هستند و عمدتا علاوه بر کشاورزی به اموری نظیر راهنمایی گردشگران و کوهنوردان نیز می پردازند.
جمعیت شناسی قومی مردمان نپال
وجه تمایز اجتماعی مردم، چه قومیت و چه کاست، نقش مهمی در هویت شخصی مردمان نپال (نپالی ها) دارد. به عنوان مثال، بسیاری از مردمان نپال (نپالی ها) از نام گروه قومی یا کاست خود به عنوان نام خانوادگی خود استفاده می کنند. قومیت یک فرد با کاست او متفاوت است. در حالی که کاست فرد معمولاً نشاندهنده شغل و موقعیت خانوادگی است، گروههای قومی معمولاً زبان متمایز، خانه اجدادی، سنت مذهبی یا شکلی از سازمان اجتماعی مشترک دارند.
دولت بین 50 تا 60 قومیت نپالی را شناسایی کرده است . بسیاری از این افراد بومی نپال هستند و ساکنان اصلی یک منطقه خاص (مانند مردم تارو و تامانگ) هستند. قومیت های دیگر در نپال، اگرچه بومی نیستند، اغلب ساکنان تاریخی این مناطق هستند. برخی از بزرگترین قومیت ها عبارتند از: برهمن-چهتری، ماگارها،تارو ها، نوارها و شرپاها.
ساختار قومی مردمان نپال
ساختار قومی نپال منعکس کننده الگوهای مهاجرت تاریخی به این کشور از شمال و جنوب است. به طور کلی، کاست ها و قومیت ها را می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:
- تبتی-برمن ها
- هندوآریایی ها
- هندوآریایی ها معمولاً ظاهری مشابه با همسایگان هندی خود در جنوب دارند. پرجمعیتتر هستند و از نظر اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بر نپال تسلط پیدا کردهاند،
- تبتی-برمن ها به طور کلی شبیه مردم مغول یا تبتی هستند. بهطور سنتی در کوهها و ارتفاعات بسیار بالا زندگی میکنند.
با این حال، با افزایش مهاجرت شهری و برون مرزی، تمایز جغرافیایی بین اقوام در حال کاهش است.
نپالی ها با اجداد خارجی ممکن است تأثیرات فرهنگی خاصی را حفظ کرده باشند که به پیشینه اجدادی آنها مربوط می شود. برای مثال، کسانی که از هند هستند معمولاً از هندوئیسم پیروی می کنند. در حالی که تبتی-برمن ها عموماً بودایی هستند. با این حال، این برچسبها صرفاً به عنوان راهی مفید برای طبقهبندی ریشههای تنوع قومی نپال هستند و لزوماً هویت شخصی مردم نپالی را منعکس نمیکنند. بعید است که مردم خود را «تیبتی-برمن» یا «هند-آریایی» توصیف کنند. هر قومیت یک هویت فرهنگی قوی و متمایز ایجاد کرده است. مردمان نپال (نپالی ها) اغلب زبان، اعتقاد یا شکلی از سازمان اجتماعی مشترک دارند که منحصر به گروه قومی خود است.