موناستیک غربی

موناستیک غربی صومعه های ماهایانا و واجرایانا

موناستیک غربی  در منطقه باغ مقدس لومبینی شهر زادگاه بودا، دارای معماری های خارق العاده ای است.

چهارده صومعه بودایی ماهایانا و واجرایانا و دو مرکز مراقبه در موناستیک غربی موجود می باشد که بیشتر آنها به روی بازدید کنندگان باز است.

چهار صومعه نیز در حال ساخت می باشد. منطقه صومعه غربی دارای صومعه های ماهایانا و واجرایانا می باشد در حالی که منطقه موناستیک شرقی صومعه شرقی متشکل از صومعه هایی است که نمایانگر مکتب بودا یی (هینایانا) هستند. موناستیک های غربی و شرقی جزو جدایی ناپذیر از دیدنی های نپال در شهر لومبینی می باشند.

هر یک از آنها طراحی خاص خود را دارد و به زیبایی سبک های معماری مذهبی ملل مختلف را منعکس می کند.

این صومعه ها با معماری خاص و منحصر یه فرد کشور خود ما را قادر می سازد تا نیم نگاهی به فرهنگ، معماری و شمایل نگارگری بودایی هر کشور داشته باشید .

هر کدام از این معماری ها بیانگر برداشت، معنا، مفهوم و تعریفی است که بودیسم در آن کشور دارا می باشد و هر یک از صومعه ها نشان دهنده آیین ها، سنت ها و ایدئولوژی های هنری مذهبی آن کشور است.

قدم زدن در داخل هر صومعه شبیه سفر به یک کشور جدید و بازدید از دیدنی های معماری -بودایی آن کشور است.

در قسمت غربی یک دریاچه مصنوعی بسیار زیبا قرار دارد و در اطراف آن چندین صومعه قرار گرفته است که توسط کشورهای مختلفی ساخته شده اند.

این موسسات بودایی در لومبینی برنامه هایی مذهبی و معنوی را در طول سال ترتیب می دهند که در آن رویدادها به صورت روزانه، ماهانه، هفتگی یا سالانه ترتیب داده می شوند.

هر صومعه در لومبینی دارای آداب و رسوم خاص خود است و سنت های منحصر به فرد فرهنگی و ویژگی های معماری کشور خود را بازتاب می دهند و باعث جذب هرچه بیشتر توریست ها و زائران از سراسر جهان می شود.

کمیته بین المللی توسعه لومبینی در سال 1970 در نیویورک تشکیل شد. تیم مشاوره برای طراحی نقشه جامع لومبینی به معمار مشهور جهان پروفسور کنزو تانگه از ژاپن این مسئولیت را اعطا نمود.

در سال 1978 طرحی جدید رونمایی شد که “طرح جامع لومبینی” نام داشت  و اثر معمار ژاپنی کنزو تانگه بود و بر اساس نماد بودایی از اشکال هندسی و مسیر روشنگری بودا الهام گرفته شد بود.

طرح جامع لومبینی به طول 4.8 كیلومتر (سه مایل) و 1.6 كیلومتر (یك مایل) عرض، از شمال به جنوب انجام شده است. این همان طرحی است که امروزه از لومبینی دیده می شود.

تنها حضور فیزیکی در اینجا بدون فکر کردن به معنویات غیرممکن به نظر می رسد زیرا همه چیز در اینجا با داستان بودا و تعالیم او ارتباط دارد.

سفر از یک سمت به سمت دیگر چیزی فراتر از تنها طی مسافت است. این مسیر با معماری هوشمندانه ما را با تکامل اندیشه های بودایی آشنا می کند و نشان می دهد که چگونه بودیسم در مناطق مختلف جهان تفسیر شده است و ما را در یک مسیر معنوی قرار می دهد.

error: لطفا مقاله را به اشتراک بگذارید.