بودانات استوپا دیجی ناسا - دانشنامه گردشگری نپال

بودانات استوپا از بزرگ‌ترین استوپاهای کروی جهان

بودانات استوپا در یازده کیلومتری از مرکز و شمال شرقی پایتخت کشور نپال (کاتماندو) قرار دارد.

استوپای بودانات مانند دیگر استوپاهای بودیسم شبیه به یک ماندالا طراحی و ساخته شده است و نمادهای بسیاری همراه با اعداد و تصاویری نمادین در معماری این استوپا به کار گرفته شده‌اند. ماندالای عظیم استوپای بودانات آن را به یکی از بزرگ‌ترین استوپاهای کروی نپال و جهان تبدیل کرده است.

این استوپا در مسیر تجاری باستانی بنا نهاده شده است. مسیر تجاری که از تبت و  روستای سانكو از شمال شرقی وارد كاتماندو می شود و تا استوپای باستانی و كوچكتر چاباهی به نام چاروماتی استوپا ادامه دارد و مستقیماً به جنوب می چرخد و از کنار رودخانه باگماتی به لالیتپور (پاتان)  و باکتاپور می رود و شهر اصلی کاتماندو را دور می زند.

از مرکز شهر کاتماندو تا بودانات کمتر از سی دقیقه فاصله می باشد. تعداد زیادی موناستری، آموزشگاه و آشرام نیز در این محدوده وجود دارد. خیابان های باریک و کوچه پس کوجه های قدیمی، حال و هوای تاریخی مذهبی سنتی اینجا را حفظ کرده است.

بودانات استوپا-مرکز باورهای بودایی

بودانات استوپا صدها سال است که به عنوان مرکز باورهای بودایی مورد استفاده قرار گرفته و با چشمان بزرگ و نمادهایی از صلح و زیبایی شهر را نظاره می کند.
در سال ۱۹۷۹بودانات استوپا در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

بعد از شهر لومبینی که زادگاه لرد بودا می باشد، بودانات استوپا در کنار سویامبونات استوپا از پر بازدید ترین مکان های بودیسم در میان بوداییان جهان و نپال است.

میهمانان تبت قرن ها است که در این ناحیه منزل گزیده اند. بعد از رسیدن هزاران تبتی، پیرو حمله چینی‌ها در سال ۱۹۵۹, بسیاری از مردمان تبت  تصمیم به مهاجرت و زندگی در کنار بودانات استوپا را گرفتند

معماری بودانات استوپا

پایه استوپا متشکل از سه سکوی بزرگ سپید رنگ بوده  که نمادی از زمین است و هر طبقه از طبقه ی قبلی کوچکتر می باشد.
پایه اصلی بنا در میان دیواری ۱۶ ظلعی با نقاشی‌های متفاوت بنا شده است.
در هر چهار طرف اصلی یک جفت چشم بزرگ نقاشی شده است که نمادی از چشم انداز و بینش همه جانبه است.
بالای هر جفت از چشم ها، چشم دیگری که نمادی از چشم سوم می باشد دیده می شود.این چشم سوم نشانگر خرد و نگاه به درون است.
هیچ گوشی نشان داده نمی شود زیرا گفته می شود بودا علاقه ای به شنیدن مدح و دعاهایی که او را  ستایش می کنند ندارد

error: لطفا مقاله را به اشتراک بگذارید.