هیمالیای نپال

هیمالیای نپال

 

هیمالایای نپال نمایانگر تمامی کوههای هیمالایا می‌باشد. کشور نپال در بخش جنوبی هیمالیای (هیمالایا تلفظ صحیح می باشد) مرکزی قرار دارد. قسمت اعظمی از بی نظیرترین کوههای دنیا در این کشور واقع شده اند و 8 قله از 14 قله 8000 متری دنیا در نپال قرار دارد.

البته نهمین قله 8000 متری -شیشاپانگما- نزدیک به نپال در تبت قرار دارد. هیمالایای نپال که از سمت شرق توسط هیمالایای سیکیم و از طرف غرب بوسیله هیمالایای گاروال محاصره شده، وسیع‌ترین و مرتفع‌ترین قسمت هیمالایا می‌باشد. طول این قسمت که در مرز شمالی نپال قرار دارد حدود800 کیلومتر بوده و در محدوده‌ی مرزهای ملی هندوستان و تبت واقع شده است.

در هیمالایای نپال 9 قله وجود دارد که ارتفاع آن بیشتر از 8000 متر است. از این قله‌ها یکی در رشته‌کوه کانگچنجونگا و پنج قله در منطقه کومبو که شامل قله اورست هم می‌باشد، قرار گرفته است. سه قله دیگر نیز در رشته‌کوه‌های ماناسلو، آناپورنا و دائولاگیری واقع شده‌اند.
گذشته از این قله‌های اصلی، قله جنوبی، قله مرکزی و قله غربی (یالونگ‌کانگ)،کانگچنجونگا و نیز قله شرقی و قله مرکزی آناپورنای اول را هم می‌توان نام برد که مجموعاً 14 قله را تشکیل می‌دهند.
به این مجموعه می‌توان گوسائینتان تبت (شیشاپانگما) را هم اضافه کرد که جمعاً 15قله با ارتفاع بیش از 8000 متر را بوجود می‌آورد. حدود 70 تا 90 قله نیز با ارتفاع بین 6000 تا 7000 متر شناخته شده است.
از نظر موقعیت جغرافیایی می توان هیمالیای نپال را به بخشهای ذیل تفکیک کرد:
  • منطقه “کانچن چونگا” واقع در شرق هیمالیای نپال
  • هیمالیای “خومبو روالینگ“ شامل قلل “اورست، چوآیو، لوتسه و ماکالو
  • هیمالیای ماناسلو، شامل “ماناسلو، هیمال چولی و ناگادی چولی”
  • “آناپورنا هیمال” شامل “دائولاگیری 1 تا 5 ” و “تکوچه”

هیمالیای بالایی نپال

ارتفاع هیمالیا از 4000 متر بالاتر از سطح دریا تا 8848.86 متر بالاتر از سطح دریا است. هیمالیای نپال 15 درصد از مساحت کل نپال را به خود اختصاص داده است و در داخل این منطقه هشت قله از چهارده قله مرتفع جهان با ارتفاع بیش از 8000 متر قرار دارد. این قله ها  عبارتند از: کوه اورست، کانچن جونگا، لوتسه، ماکالو، چو اویو، دائولاگیری، ماناسلو و آناپورنا. هیمالایای بالایی به شدت سرد، بادخیز و غیرقابل سکونت است. در حالی که منطقه‌ای که در زیر آن قرار دارد مسکونی است. زمین های حاصلخیز واقع در هیمالیاهای پایین‌تر است.  همین کوه ها هستند که اکثر گردشگرانی را که به وارد نپال می شوند، جذب می کنند.

تپه های میانی و هیمالایای پایین

تپه‌های میانی و هیمالایای پایینی بزرگ‌ترین بخش کشور را تشکیل می‌دهند و همچنین دارای بیشترین جمعیت است. هیمالایای پایینی شامل 68 درصد از کشور است. هیمالایای پایین از آب و هوای معتدل برخوردار است و زمین در اینجا حاصلخیزتر از منطقه هیمالیا بالایی است. در ارتفاعات، رشته کوه مهابهارات به ارتفاع حدود 4000 متری از سطح دریا می رسد در حالی که دامنه چوریا در مقایسه با آن پایین تر است. در این منطقه پایتخت نپال، کاتماندو و برخی از مقاصد گردشگری محبوب مانند پخارا قرار دارد.

error: لطفا مقاله را به اشتراک بگذارید.